Online event, derde editie van European AI Forum

European AI Forum

Op 30 juni a.s. vindt de derde editie van het European AI Forum plaats. Binnen het Europese AI Forum werken de nationale AI-coalities samen en organiseren ze gezamenlijk dit event. We kijken ernaar uit om met ondernemers en beleidsmakers in heel Europa te bespreken hoe we de ontwikkeling en toepassing van AI-technologieën in Europa kunnen bevorderen.

Op de agenda staan de volgende onderwerpen:

  • Hoe treden we de voorgenomen AI wet– en regelgeving binnen de EU tegemoet?
  • Hoe zal de voorgenomen AI wet– en regelgeving Europese AI in staat stellen om wereldwijd te concurreren?
  • AI sandboxes: van theorie naar realiteit.

Wilt u mede de agenda bepalen van hoe AI wordt benaderd in Europa en de weg voorbereiden voor Europese AI-innovatie? Meld u dan aan voor dit online event.

Met dank aan onze partner organisaties ai4si (AI for Slovenia), AI Austria, AI Cluster Bulgaria, AI Sweden, CroAI (Croatian AI Association), Fundacja Digital Poland, Hub France IA, KI Bundesverband e.V., de European Commissie en de Raad voor de Europese Unie.

Delen met:

Event informatie

Datum

30/06/2021

Tijden

10:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.