ICAI Launch Pad: Data science and AI Dutch job market overview

ICAI-LaunchPad-Meetup

Op 23 maart 2022 organiseren de Nederlandse AI Coalitie en ICAI een Launch Pad met als doel AI-talent te verbinden met organisaties in het Nederlandse ecosysteem. Dit gebeurt doormiddel van een matchmaking proces tussen AI-promovendi en Nederlandse bedrijven die op zoek zijn naar AI-talent. Dit is op een non-profit basis, dus er zijn geen kosten aan verbonden.

Programma

 • 12.00 uur: Opening
 • 12:05 uur: Introductie van het ICAI “Lauch Pad” programma door Maarten de Rijke (ICAI)
 • 12:10 uur: “Data science en de Nederlandse AI arbeidsmarkt” door Kai Lemkes (Future Impact)
  • Onderwerpen:
   1. Het misbruik van functietitels in dit domein
   2. De meest gebruikte functietitels
   3. De meest gevraagde technieken & gereedschappen
   4. Wat COVID-19 met de markt deed
   5. Sollicitatiegesprekken
 • 12:40 uur: Q&A
 • 13.00 uur: Einde
Delen met:

Event informatie

Datum

23/03/2022

Tijden

12:00

Locatie

Online evenement

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.