NL Tech Week Onderwijsdag

Juni is de Maand van AI in het onderwijs (MVAI). Dit jaar staat deze in het teken van de toekomst. Wat gaat AI voor onderwijs betekenen? Welke kansen en risico’s zijn er? De Maand van AI vindt dit jaar voor de derde keer plaats en wordt georganiseerd door SIG AIED, NLAIC (werkgroep Onderwijs), NOLAI, Kennisnet en SURF.

Er staan verschillende activiteiten op de planning, zoals de NL Tech Week van maandag 12 tot en met vrijdag 16 juni. Tijdens deze week staat er elke dag een ander thema centraal, op een bijpassende locatie in Nederland. Woensdag 14 juni staat in het teken van onderwijs met als thema docentprofessionalisering: wat heeft de docent nodig om mee te groeien met de technische ontwikkelingen? U bent van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. Bezoek hiervoor de HAN in Nijmegen op 14 juni van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden
Meld u via dit e-mailadres aan voor deelname. Mocht u fysiek niet aanwezig kunnen zijn, dan kunt u de bijeenkomst ook via een livestream volgen. Deze livestream biedt alleen geen mogelijkheid tot interactie. Fysieke aanwezigheid wordt met oog op het programma aangeraden. In het geval van online aanwezigheid, is een aanmelding ook noodzakelijk. Laat in uw aanmelding weten waar uw voorkeur naar uit gaat.

Programma

 • 13:00 uur – Binnenkomst met koffie en thee
 • 13:30 uur – Opening door Pierre Gorissen, associate lector leren met ICT bij de HAN, en Petra Claessen, vice-voorzitter bij BTG.
 • 13:45 uur – Keynote door Inge Molenaar, directeur NOLAI (Nationaal Onderwijslab AI), over kansen en risico’s van AI in onderwijs
 • 14:30 uur – Toelichting werkvorm
 • 14:45 uur – Start werkvorm
 • 15:15 uur – Koffiepauze
 • 15:30 uur – Terugblik op werkvorm
 • 15:45 uur – Presentatie door Serge de Beer, videospecialist en ontwikkelaar voor leren & presteren, over AI-toepassingen in het onderwijs
 • 16:00 uur – Presentatie door Pierre Gorissen over de professionalisering van leraren met oog op AI in onderwijs
 • 16:15 uur – Afsluiting
 • 16:30 uur – Borrel

Praktische informatie

Het adres van de bijeenkomst is Kapittelweg 35, Nijmegen. Parkeren is gratis, maar let op: parkeerplaatsen zijn beperkt. De ingang naar de parkeergarage vindt u tussen Kapittelweg 33 en 35. De bijeenkomst is ook goed te bereiken met het ov. Vanaf station Nijmegen Heyendaal is het slechts 7 minuten lopen naar de Kapittelweg.

Delen met:

Event informatie

Datum

14/06/2023

Tijden

13:00

- 17:00:00

Locatie

HAN (Nijmegen)

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.