NL IGF event – ‘Future-Proof Internet Governance; The Power of Multistakeholder Collaboration’

Op dinsdag 12 september van 13:00-17:00 uur organiseert het NL IGF een event met als thema ‘Future-Proof Internet Governance; The Power of Multistakeholder Collaboration’.

De toekomst van het internet staat op het spel. Met de WSIS+20 in 2025 in aantocht komt het internet steeds dichter bij een cruciaal kruispunt. Zal het internet bestuurd gaan worden door politieke machten of blijft het multistakeholdermodel in stand? Het demissionair kabinet heeft een duidelijke voorkeur; het internet apolitiek houden. Alleen dan kan het internet zoals we het kennen, blijven bestaan.

Tijdens dit event zullen er verschillende plenaire sessies plaatsvinden waarin experts hun kennis delen. Marleen Stikker (Waag) neemt u mee in de mogelijke impact van een gefragmenteerd internet en kijken we met Adam Peake (ICANN) vooruit naar het IGF in Japan met als thema ‘The Internet We Want – Empowering All People’. Kees van der Klauw, coalitiemanager NL AIC spreekt over Artificial Intelligence: Hoe nu verder?

Vertegenwoordigers uit verschillende sectoren zullen in break-out sessies verder in gesprek gaan over onder andere infrastructuur, AI en digitale platforms.

Programma

  • Plenair – Marleen Stikker (Waag) – De impact op Nederland als internetfragmentatie doorzet.
  • Deelsessies ronde 1
  • 1. Digitale platforms: Alle ogen op de EU. | Menno Cox (DG CNECT) & Eleonora van Hoorn (Ministerie van Justitie en Veiligheid)
  • 2. Infrastructuur en Standaarden | Niels ten Oever (University of Amsterdam), Benjamin Broersma (Forum Standaardisatie) & Wout de Natris (De Natris Consult) (Ministerie van Buitenlandse Zaken)
  • Deelsessies ronde 2
  • 1. Artificial Intelligence – Hoe nu verder? Over de AI Act in internationale context. | Lisa Vermeer (Economische Zaken en Klimaat), Ariën Voogt (Stichting Algorithm Audit) & Kees van der Klauw (NLAIC)
  • 2. De toekomst van internet governance onder de VN (GDC) | Alisa Heaver (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) & Jacco-Pepijn Baljet (Ministerie van Buitenlandse Zaken)
  • Plenair – Interview Daniël Frijters (NCDD) – IGF sessie ‘Accelerating an Inclusive Energy Transition en Adam Peake (ICANN) – Big in Japan

Interesse?

Geïnteresseerd om dit event bij te wonen? Klik dan hier om u aan te melden.

Delen met:

Event informatie

Datum

12/09/2023

Tijden

13:00

- 17:00:18

Locatie

Winkel van Sinkel, Oudegracht 158, 3511 AZ, Utrecht

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.