Mensgerichte Artificiële Intelligentie

Mensgerichte AI
De digitalisering van de samenleving brengt uitdagingen met zich mee, zoals de impact van nieuwe technologieën op onze manier van samen leven. Artificiële Intelligentie is één van deze technologieën. Dit betekent ook iets voor hoe we ontwerpen, en hoe we implementeren.

Het klassieke beeld van een technisch lab dat vindingen naar buiten brengt past niet meer. Op alle momenten van innovatie tot implementatie is er interactie met de maatschappij. Daarvoor zijn ELSA Labs, waarin de Ethical, Legal en Societal Aspects zijn geïntegreerd met die van de ontwerper. In Nederland komen ook ELSA Labs. In deze sessie gaan we samen met u en twee sprekers uit de zorgsector op zoek naar hoe zo’n lab eruit zou kunnen zien.

Jaarfestival ECP I Platform voor de InformatieSamenleving
Deze sessie is onderdeel van het programma van het ECP Jaarfestival 2020. Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 november 2020 organiseert ECP | Platform voor de InformatieSamenleving in samenwerking met een groot aantal partners een online meerdaags event over de digitale samenleving in stroomversnelling. Hoe kan Nederland bewegen naar een succesvolle en veilige digitale samenleving? Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie over het volledige programma op de website van het ECP Jaarfestival.

Delen met:

Event informatie

Datum

19/11/2020

Tijden

15:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.