Masterclass: AI voor mediaprofessionals

‘Praktisch toepassen voor mediaprofessionals. Snel en eenvoudig leren wat werkt, en wanneer AI onwenselijk is’

Wilt u de impact van AI op uw vakgebied begrijpen? Maakt u zich zorgen over de ethische implicaties ervan? Bent u nieuwsgierig naar manieren om te profiteren van de mogelijkheden van AI binnen de journalistiek? Transcriberen, vertalen, samenvatten en podcasts monteren – AI helpt journalisten al bij tal van dit soort taken.

Ontdek tijdens deze masterclass hoe redacteuren van de Volkskrant, AI gebruiken om Russische loopgraven te detecteren op satellietfoto’s, hoe de NOS en RTL voor elke gemeente in Nederland automatisch verkiezingsuitslagenpagina’s genereren, en hoe journalisten van De Groene Amsterdammer haatberichten detecteren in miljoenen tweets. Ook leert u omgaan met software waarmee u bijvoorbeeld duizenden WOO-documenten snel doorzoekt en sorteert op locaties, personen en organisaties. Daarnaast gaat u direct aan de slag met gratis en eenvoudig te gebruiken AI-tools zoals bv Lex.page, ChatGPT en schrijven.ai.

Handig om te weten

Startmoment: 21 november 2023
Lesdata: 21 en 28 november 2023 (inclusief lunchbuffet)
Lestijden: 09:30 – 16:30
Deelnemers: maximaal 12
Diploma: certificaat van deelname
Kosten: € 995,-

Interesse?

Geïnteresseerd om deel te nemen aan deze Masterclass: AI voor mediaprofessionals? Meld u dan aan via de website.

Tip: volg vooraf aan deze AI Masterclass de gratis basiscursus voor de Creatieve en Culturele Sector. Een initiatief van Nederlandse AI Coalitie, Topsector Creative Industrie, Mediaperspectives en Hogeschool Utrecht.

Delen met:

Event informatie

Datum

21/11/2023

- 28/11/2023

Tijden

09:30

- 16:30:47

Locatie

Hogeschool Utrecht Domstad, Koningsbergerstraat 9, 3531AJ, Utrecht

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.