Kick-off maand van AI in het onderwijs

Gedurende de hele maand juni, staat AI centraal in het onderwijs. De Maand van AI wordt feestelijk geopend op 1 juni met een online panelgesprek over ‘Professionalisering in AI, wie en hoe?’

Waar ligt de meeste impact, op wie moet de focus komen met betrekking tot het professionaliseren van AI in educatie (AIED). Is dat bij docenten, al op de lerarenopleiding of in de Teach the Teacher centers? En wat hebben we nodig om dit te realiseren?

Verschillende professionals gaan in op deze vragen tijdens de kick-off. Luister naar presentaties van o.a. Erwin van Braam (Directeur Onderwijsonderzoek & Informatie Management bij BUas), Frans Schouwenburg (strategisch adviseur bij Kennisnet over de handreiking studentprofessionalisering) en Prof. Dr. Carla Haelermans (prof. Human Capital, Onderwijstechnologie en Ongelijkheid bij Universiteit Maastricht).

Dit evenement vindt online plaats. Aanmelden kan tot 1 juni en voor vragen kunt u een e-mail sturen.

Delen met:

Event informatie

Datum

01/06/2023

Tijden

15:00

- 16:45:00

Locatie

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.