Interactieve workshop “een frisse en nuchtere kijk op AI”

Op dinsdag 10 oktober organiseert de MalieAcademy in samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) en de Hogeschool van Amsterdam een exclusieve (C-level) interactieve workshop in de Malietoren waar visionaire sprekers u meenemen op een reis door de evolutie en potentie van AI.

Elke dag is het wel raak in de media. Soms in chocoladeletters en vaak in een negatief daglicht of geïdentificeerd als een bedreiging. De georganiseerde criminaliteit omarmt AI zelfs al als businessmodel. In de interactieve workshop “Een frisse en nuchtere kijk op AI’ gaan de inleiders in op vragen als: Wat is AI eigenlijk? Wat kunnen we er wél mee? En hoe doen we dat? Wat kan het betekenen voor onze organisaties, onze leden en de beroepen in onze branches? Met onder andere medewerking van Kees van der Klauw, voorzitter van de NL AIC, bespreken we het doorbreken van trends, de praktische kant van AI en de Wetgeving van AI.

Programma

  • 13.30 uur – Ontvangst Ontvangst door Ron van Gent, Programma Directeur Malie Academy VNO-NCW/MKB, met lichte lunch Malietoren Den Haag Malietoren Den Haag
  • 14.00 uur – Opening | Kees van der Klauw (voorzitter van de NL AIC)
  • 14.50 uur – Bijdrage | Pascal Wiggers (Associate Lector Responsible Artificial Intelligence HVA)
  • 15.30 uur – Korte pauze
  • 15.45 uur Wet- en regelgeving en Opleidingsmogelijkheden | Irvette Tempelman, (Voorzitter werkgroep Mensgerichte AI) en Willeke Klinker (Coördinator werkgroep Human Capital)
  • 16.15 uur – Discussie en afsluiting
  • 16.45 uur – Borrel
  • 17.30 uur – Eindtijd

Interesse?

Wilt u begrijpen hoe AI onze samenleving transformeert en wat het voor uw branche kan betekenen? Meld u dan aan door te mailen naar malieacademy@vnoncw-mkb.nl.

Let op: deze bijeenkomst is uitsluitend bedoeld voor branchedirecteuren.

Delen met:

Event informatie

Datum

10/10/2023

Tijden

13:30

- 17:30:16

Locatie

Malietoren, Bezuidenhoutseweg 12, 2594 AV, Den Haag

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.