Informatiesessie over Europese financiering voor AI-startups

Europese Unie

Het proces omtrent het verkrijgen van Europese financiering voor uw innovatieve project is complex. Het begint met het identificeren en begrijpen van relevante calls. Vervolgens dient men doorgaans partners te vinden en gezamenlijk een projectplan te schrijven. Om dit proces te faciliteren en partijen kennis te laten maken met de mogelijkheden initieert de werkstroom Internationaal van de Nederlandse AI Coalitie samen met RVO op maat gemaakte informatiesessies over Europese financiering voor AI-projecten. Het doel van deze sessies is inzicht te geven in het landschap van financieringsmogelijkheden en bestaande hulpkanalen, maar ook om praktische tips te geven over het identificeren en begrijpen van calls, het vinden van partners en het indienen van een aanvraag.

Op 8 april 2022 tussen 09:00 – 10:00 uur vindt een dergelijke informatiesessie over EU financiering plaats die specifiek ingaat op de behoeftes, kansen en uitdagingen voor AI-startups en de EU-programma’s die voor AI-startups relevant zijn.

Geïnteresseerd om deze sessie bij te wonen?

Aanmelden kan via deze link. Na aanmelding ontvangt u de link om de online sessie bij te wonen.

Delen met:

Event informatie

Datum

08/04/2022

Tijden

09:00

Locatie

Online evenement

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.