ICAI: The Labs -Trustworthy AI

Op 15 december tussen 12:00 en 13:00 uur organiseert ‘ICAI: The Labs’ een online meetup over Betrouwbare AI in Nederland. Twee labs presenteren elk hun werk en bespreken uitdagingen en ontwikkelingen op dit gebied.

The Labs:

KPN Responsible AI Lab is een samenwerking tussen KPN en JADS. Het lab zal zich richten op het ontwikkelen van technologieën waarmee AI op een verantwoorde manier kan worden gebruikt. Het lab zal in Den Bosch gehuisvest zijn.

Cultural AI Lab overbrugt de kloof tussen culturele erfgoedinstituten, geesteswetenschappen en informatica. Het is een samenwerking tussen het Centrum Wiskunde &Informatica (CWI), het KNAW Humanities Cluster (KNAW HuC), de Koninklijke Bibliotheek (KB), het Rijksmuseum, het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, TNO, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Universiteit van Amsterdam.

Programma

12.00 uu: Opening

12:05 uur:  Gianluigi Bardelloni introduceert KPN Responsible AI Lab.

12:10 uur:  Rastislav Hronský (Jheronimus Academy, KPN Responsible AI Lab ) presenteert “The Untold Stories of Distributional Semantics in Natural Languages.”

12:25 uur: Laura Hollink (CWI) introduceeert the Cultural AI Lab.

12:30 uur: Savvina Daniil (CWI, Cultural AI Lab) presenteert “Responsible Book Recommender Systems”

12.45 uur: Discussion over de volgende stappen in Trustworthy AI in the Netherlands.

13:00 uur: Einde

Geïnteresseerd in dit online evenement?

Klik hier om u te registreren.

Delen met:

Event informatie

Datum

15/12/2022

Tijden

12:00

Locatie

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.