ICAI: The Labs – AI for individual medical precision NL

Op 19 mei 2022 organiseert ICAI een hybride event over AI voor individuele medische precisie.

Het Civic AI Lab en het AI for Precision Health, Nutrition & Behaviour lab presenteren elk hun werk en bespreken uitdagingen en ontwikkelingen op dit gebied.

Programma

  • 12.00 uur: Opening
  • 12:05: Introductie van het Civic AI Lab door Emma Beauxis-Aussalet (VU)
  • 12:15: AI for Health in the Public Sector: XAI for Assessing Fairness and Informing Decisions door Sara Altamirano (UvA) & Ilse van der Linden (UvA)
  • 12.25: Introductie van het AI for Precision Health, Nutrition & Behaviour Lab door Tibor Bosse (RU)
  • 12:30: Over gecontroleerd gebruik van open-domein taalmodellen voor chatbots in zeer gevoelige domeinen door Erkan Başar (RU)
  • 12.45: Discussie over de toekomst van AI voor individuele medische precisie in Nederland
  • 13.00 uur: Einde

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie over het evenement. Als u ter plaatse wilt deelnemen (A1.28, Science Park 904, Amsterdam) schrijf u dan hier in. Voor online deelname klik hier. Het evenement is Engelstalig.

Delen met:

Event informatie

Datum

19/05/2022

Tijden

12:00

- 13:00:00

Locatie

Hybride | Amsterdam Science Park 904

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.