ICAI Deep-Dive Data Series III: Working with medical data

ICAI-Deep_Dive

Op 3 november 2022 organiseert ICAI een hybride event over Working with medical data.

Op medisch gebied worden we geconfronteerd met specifieke problemen, waardoor het een uitdaging is om snel te innoveren. Data is een cruciaal ingrediënt voor de AI-experts op medisch gebied. Daarmee zien we wel dat datagebruik en data delen nog steeds niet altijd zo eenvoudig is als het lijkt. Maar aan de andere kant zien we wel dat er oplossingen mogelijk zijn. De vraag is hoe we die manieren van werken kunnen gebruiken in onze technische omgeving. Bram van Ginneken (RadboudUMC) gaat eerst in op FAIR-eisen voor het delen van data. Na afloop gaat Gennady Roshchupkin (Erasmus MC) met ons in gesprek over de lessen die hij heeft geleerd in zijn ervaringen met federatief leren en genomica.

Programma

 • 15.00 uur: Opening
 • 15.30 uur: Uitdaging 1: “Sharing medical image data: how should we implement the rather vague FAIR requirements in practice” gepresenteerd door Bram van Ginneken (RadboudUMC)
 • 15.55 uur: Q&A
 • 16.00 uur: Uitdaging 2: “Everything new is well forgotten old: what we can learn from the meta-analysis studies” door Gennady Roshchupkin (Erasmus MC)
 • 16.25 uur: Q&A
 • 16.30 uur:  Panel discussie “How to tackle challenges in medical data usage by collaborating together” met:
  • Bram van Ginneken (RadboudUMC)
  • Clarisa Sanchez (University of Amsterdam & AUMC)
  • Gennady Roshchupkin (Erasmus MC)
  • Johan van Soest (Maastricht University)
 • 17.00 uur: Netwerkborrel

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie over het evenement. Als u ter plaatse wilt deelnemen (Radboud Universiteit) schrijf u dan hier in. Voor online deelname klik hier. Het evenement is Engelstalig.

Delen met:

Event informatie

Datum

03/11/2022

Tijden

15:00

- 18:00:00

Locatie

Hybride - Radboud Universiteit Kamer MM 02.610 Maria Montessorigebouw Thomas van Aquinostraat 4, 6525 GD Nijmegen

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.