ICAI DAY: Healthcare and AI

Woensdag 1 november 2023 vindt de ICAI Day Herfsteditie plaats. Ga mee op ontdekkingsreis naar de impact van AI op de gezondheidszorg. Neem op de Radboud Universiteit in Nijmegen, een diepgaande duik in de technische aspecten van AI in de geneeskunde. 

Op de agenda staan presentaties die inzicht geven in de wereld van AI in de geneeskunde (ook online te volgen), boeiende rondetafelgesprekken, geleid door experts uit het veld, en posterpresentaties van de ICAI Labs uit heel Nederland. Hoogtepunten zijn het baanbrekende werk van het Nijmeegse ICAI Lab, AI in de radiotherapie, MRI-reconstructie-uitdagingen en AI-frameworks. Deelnemers kunnen ook de ethische, bestuurs-, implementatie- en juridische aspecten van AI in de gezondheidszorg verkennen. 

Programma

  • 12:00 – 13:30 Rondetafelgesprek / Lunch
  • 13:30 – 13:40 Presentatie: overzicht van alle ICAI-gezondheidslaboratoria
  • 13:40 – 14:05 Nijmegen ICAI Lab presentatie
  • 14:05 – 14:30 Nijmegen ICAI Lab presentatie
  • 14:30 – 15:00 Pauze & poster/demo presentatie
  • 15:00 – 15:20 Brightlands Smart Health Lab presentatie (Petros Kalendralis)
  • 15:20 – 15:40 AI4 MRI Lab presentatie – Thijs van Osch
  • 15:40 – 16:00 AI Challenges and frameworks (James Meakin)
  • 16:00 – 16:05 Afsluiting
  • 16:10 – 17:00 Borrel/Netwerken & posters

Interesse?

Geïnteresseerd om de herfsteditie van ICAI Day bij te wonen? Meld u dan aan via de website. Houd er rekening mee dat voor de rondetafelgesprekken, apart zal moeten worden ingeschreven.

Delen met:

Event informatie

Datum

01/11/2023

Tijden

12:00

- 17:00:13

Locatie

Radboud University, De Refter Erasmusplein 3, Nijmegen

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.