Datagebruik voor het versnellen van diversiteit en inclusie in Nederlandse tech

Op 26 januari 2023 vindt van 16.00 tot 17.00 uur een online sessie plaats met als onderwerp een data gedreven benadering van diversiteit en inclusie (D&I). Deze bijeenkomst wordt gehost door de NL AIC met als sprekers Gillian Tans (voormalig CEO van Booking.com en oprichter van Diversity Hero) en Yeni Joseph (Lead Taskforce Diversiteit en Inclusie van NL digital).

Programma
16.00 – 16.15: digitale walk-in en opening door Anita Lieverdink (voorzitter van de werkgroep startups & scale-ups en het programma team van de NL AIC) en Kees van der Klauw (Coalitiemanager NL AIC)
16.15 – 16.30: Gilian Tans over het belang van data om diversiteit en inclusie te versnellen in het Nederlandse tech ecosysteem
16.30 – 16.45: Yeni Joseph over de Dutch D&I in Digital Benchmark en hoe je hier aan mee kan doen

Aanmelden kan via deze link. Je ontvangt in de bevestiging direct een link naar de online meeting. Vergeet deze niet in je agenda te zetten.

Delen met:

Event informatie

Datum

26/01/2023

Tijden

16:00

- 17:00:57

Locatie

Online

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.