Wilt u zakendoen in het Verenigd Koninkrijk en bent u op zoek naar een goede marktentree? Neem dan op 18 en 19 oktober 2022 deel aan de handelsmissie naar Londen. Via deze missie is er volop gelegenheid om te netwerken, marktkansen te ontdekken en om in contact te komen met potentiële zakenpartners en/of opdrachtgevers.
Waarom het Verenigd Koninkrijk?
Het VK is wereldwijd koploper op het gebied van Artificiële Intelligentie (AI) en staat in Europa op nummer één en wereldwijd op nummer drie als het gaat om ontwikkeling en toepassing van digitale technologieën*. Zo zijn er in het VK toonaangevende onderzoeksinstituten zoals Oxford, Cambridge en UCL, belangrijke investeerders en sterk innoverende AI-accelerator programma’s. Londen wordt, met meer dan 1.500 AI-bedrijven, ook wel de “AI-hoofdstad van Europa” genoemd.
Kennisuitwisseling
Als NL AIC stimuleren we de ontwikkeling van nieuwe AI-oplossingen ten behoeve van de Nederlandse economie. Hiertoe brengen we expertise in AI en in relevante sectoren bij elkaar en werken we samen om dit soort uitdagingen gezamenlijk aan te pakken. Het internationaal uitwisselen van kennis en bedrijvigheid over AI is hierin essentieel. Daarom organiseren we samen met de Nederlandse Ambassade en RVO een handelsmissie naar het Verenigd Koninkrijk.
Het overkoepelende thema van deze handelsmissie is verduurzaming van en door AI in de breedste zin. Hieronder vindt u de specifieke thema’s die tijdens deze missie aan bod zullen komen:
- Verduurzaming van AI: Een mogelijke valkuil voor de grote vlucht die AI de komende tijd gaat nemen, is de grote hoeveelheid energie die verbruikt wordt door het verwerken van grote hoeveelheden data tot inzichten en beslissingen. Daarom is het ook van het grootste belang om AI zelf groener te maken. Twee belangrijke manieren om dit te doen is het ontwikkelen van algoritmen die minder energie verbruiken en van hardware waarmee deze berekeningen nog duurzamer uit te voeren.
- AI als versneller van de energietransitie (o.a. het voorkomen van netcongestie, het balanceren van het toekomstige energiesysteem en het voorspellen van onderhoud binnen het energiesysteem): Britse netbeheerders en bedrijven willen graag meer kennis en expertise op het gebied van AI voor het versnellen van de energietransitie: onderhoud van energiesystemen is belangrijk, maar ook de vermenging van steeds meer duurzame energie met die uit fossiele bronnen -om deze laatste natuurlijk uiteindelijk geheel uit te faseren. Dit gaat samen met het afstemmen van dit aanbod op een steeds groeiende vraag. Voor de planning en sturing hierin is een robuust AI-infrastructuur onontbeerlijk.
- AI voor verduurzaming van de industrie (o.a. efficiënter gebruik van assets, predictive maintenance, minder verlies van grondstoffen, LCA-data paspoorten, het preciezer meten van uitstoot en het terugdringen van GHG-emissies): Zowel in het VK als in Nederland speelt de industrie een belangrijke rol: een groot gedeelte van het Bruto Nationaal Product en een groot aandeel van de beroepsbevolking zijn gerelateerd aan de maak-, proces- en voedingsindustrie. De milieu-voetafdruk van de industrie op de maatschappij is echter aanzienlijk groter dan nodig om de klimaatdoelen tijdig te bereiken. AI is een sleuteltechnologie voor het verduurzamen van industriële supply chains en operations, ook wel Industry4.0. Met behulp van AI kunnen grote processen beter gecontroleerd worden, zowel binnen de fabriek als bij leveranciers, eindgebruikers en in het milieu. Door nieuwe inzet van bestaande industriële data voor controle en onderhoud van fabrieksprocessen kan vaak 10-25% milieuwinst geboekt worden.
Wat kan deze missie u opleveren?
Tijdens deze missie krijgt u volop de gelegenheid om kennis te maken met de lokale markt, het voeren van discussies met potentiële zakenpartners en/of opdrachtgevers over uitdagingen en kansen rondom AI. Ook kunt u deelnemen aan individuele matchmaking sessies en netwerkevenementen.
Doelgroep
Deelname staat open voor Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen die zich focussen op verduurzaming door middel van AI in de breedste zin.
Wees er snel bij
Hoe sneller u zich aanmeldt, hoe meer kans dat u van een plek verzekerd bent (de uiterlijke deadline is 1 september). Deelname kost € 475,- per organisatie. Er mogen maximaal 2 deelnemers mee per organisatie. Iedere deelnemer meldt zich apart aan. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. Voor lokaal vervoer wordt gezorgd.
Meld u via deze link aan voor de handelsmissie en bekijk hier het voorlopige Engelstalige programma.
Voor vragen over de inhoud van het AI-programma kunt u terecht bij Marloes Pomp.