Expert Day Duitsland-Nederland

Expert Day Nederland-Duitsland

In 2018 publiceerde Duitsland zijn AI-strategie onder leiding van de Duitse regering voor economische zaken (BMWi). Met de slogan “AI Made in Germany” wil de Duitse regering met name haar industrie aanmoedigen bij de AI-transitie. Met in totaal 4 miljard euro beschikbaar voor onderzoek, ontwikkeling en toepassingen in AI, heeft Duitsland de ambitie AI-koploper te worden in Europa.

De Duitse overheid investeert in 12 zogenaamde actievelden, van fundamenteel onderzoek, overdracht van technologie, startups, gegevensuitwisseling, standaardisatie en maatschappelijke dialoog om van AI een mensgerichte en wijdverspreide technologie te maken in Duitsland en Europa. Meer informatie over de AI-strategie in Duitsland vindt u hier.

Interesse in deelname?
We bevelen dit evenement met name aan voor ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers die geïnteresseerd zijn in samenwerking met Duitse partners. Tijdens de openbare sessies krijgen deelnemers meer informatie over het AI-beleid in Nederland en Duitsland, krijgen ze inzicht in EU-financieringsmogelijkheden en zien ze enkele AI-bedrijfsvoorbeelden uit beide landen.

Delen met:

Event informatie

Datum

24/03/2021

Tijden

10:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.