Expert Day Duitsland-Nederland

Datum

12 april 2024

Locatie

Online event

Aanmelden

In 2018 publiceerde Duitsland zijn AI-strategie onder leiding van de Duitse regering voor economische zaken (BMWi). Met de slogan “AI Made in Germany” wil de Duitse regering met name haar industrie aanmoedigen bij de AI-transitie. Met in totaal 4 miljard euro beschikbaar voor onderzoek, ontwikkeling en toepassingen in AI, heeft Duitsland de ambitie AI-koploper te worden in Europa.

De Duitse overheid investeert in 12 zogenaamde actievelden, van fundamenteel onderzoek, overdracht van technologie, startups, gegevensuitwisseling, standaardisatie en maatschappelijke dialoog om van AI een mensgerichte en wijdverspreide technologie te maken in Duitsland en Europa. Meer informatie over de AI-strategie in Duitsland vindt u hier.

Interesse in deelname?
We bevelen dit evenement met name aan voor ondernemers, onderzoekers en beleidsmakers die geïnteresseerd zijn in samenwerking met Duitse partners. Tijdens de openbare sessies krijgen deelnemers meer informatie over het AI-beleid in Nederland en Duitsland, krijgen ze inzicht in EU-financieringsmogelijkheden en zien ze enkele AI-bedrijfsvoorbeelden uit beide landen.

Delen via:

Andere evenementen

NL AI Congres 2024

24 april 2024

De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement