Event AI Scientific Day

Dit event met Artificiele Intelligentie in de schijnwerpers richt zich vooral op de hardware-aspecten van AI, zoals materialen, sensoren, architectuur, nieuwe apparaten, etc. Daarnaast is er aandacht voor de softwarematige kant van AI.

Tijdens het evenement op 15 juni 2022 ontmoeten wetenschap en bedrijfsleven elkaar met bijdragen van Kees van der Klauw en Stefan Leijnen vanuit de Nederlandse AI Coalitie.

De AI Scientific Day staat garant voor inspirerende sessies over AI, toekomstvisies met een focus op nieuw onderzoek, toepassingen en innovaties. Omlijst met ‘Real-Life-Tech-Talks’ uit het hart van het bedrijfsleven op het gebied van gezondheid, automotive en landbouw. Maak contact met personen uit andere ecosystemen en ontdek een waaier aan mogelijkheden.

Ook benieuwd naar de hardware mogelijkheden van AI? Schrijf u dan nu in voor dit netwerkevent en krijg antwoord op vragen als:

  • Wat is de basisgedachte van AI-hardware en wat zijn de topsectoren op dit gebied?
  • Hoe zal AI de wereld veranderen? Wat zijn de kansen voor hardware?
  • Kan AI bijdragen aan een meer gepersonaliseerde gezondheidszorg?
  • Welke sterke voorbeelden van AI duiken op in de automotive- en landbouwsector?

Programma

Tijdens de bijeenkomst vertellen verschillende sprekers op informele wijze over AI en de hardware toepassingen, de ambities en kansen, de mogelijkheden, partnerships en nog veel meer:

09.30 – 10.00 uur    Inloop & check-in
10.00 – 10.15 uur    Opening door Kees van der Klauw
10.15 – 10.45 uur    Waar gaat AI over? door Vianney Koelman
10.45 – 11.15 uur    Visie AI door Heike Riel
11.15 – 12.00 uur    Vragen en debat sessie
12.00 – 13.00 uur    Netwerklunch
13.00 – 13.30 uur    AI & Nederlandse universiteiten door Stefan Leijnen
13.30 – 13.50 uur    AI & gezondheid door Bram van Ginneken
13.50 – 14.10 uur    AI & de automotive industrie door Joep Stokkermans
14.10 – 14.30 uur    AI & landbouw door Richard Vialle
14.30 – 15.15 uur    Afsluitend panel
15.15 – 16.30 uur    Netwerkborrel
16.30 uur                Afsluiting

Geïnteresseerd om dit event bij te wonen?

Er zijn geen kosten verbonden aan uw deelname aan de AI Scientific Day. Registratie vooraf is vereist, aanmelden kan via deze link. U ontvangt per e-mail een bevestiging van uw inschrijving. 

Delen met:

Event informatie

Datum

15/06/2022

Tijden

09:30

- 16:30:00

Locatie

Novio Tech Campus, Building M, Transistorweg 5, 6534 AT Nijmegen

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.