Evenement deelnemers NL AIC: Algoritmen die werken voor iedereen

Op 24 en 26 november 2020 organiseert de Nederlandse AI Coalitie een evenement exclusief voor haar deelnemers. Het interessante programma bestaat uit diverse online sessies, waarbij in samenhang de technologische, maatschappelijke en economische aspecten van AI worden belicht. Het programma is gericht op AI-kennisoverdracht, inspireert door resultaten en toepassingen in de praktijk te laten zien en biedt een online netwerkmogelijkheid voor de verbinding van deelnemers onderling.

Op dinsdag 24 november komen onderwerpen aan bod die van gemeenschappelijk belang zijn voor alle economische en maatschappelijke sectoren. In de ochtend vindt een plenaire sessie plaats die de sociaaleconomische aspecten, dilemma’s en uitdagingen rondom AI adresseert. Gevolgd door verschillende sessies waarin de gemeenschappelijke thema’s centraal staan: Data Delen, Human Capital, Mensgerichte AI, Research en Innovatie, en Startups en Scale-ups.

Het programma van 26 november biedt in samenwerking met de regio’s een gevarieerd palet aan sessies op het gebied van Cultuur, Energie en Duurzaamheid, Gezondheid en Zorg, Landbouw en Voeding, Publieke Dienstverlening, Technische Industrie en Veiligheid, Vrede en Recht. In workshops, discussies, ronde tafelgesprekken en interactie komen de technologische, maatschappelijke en economische ontwikkelingen van AI in samenhang aan bod.

Interesse?
Deelname aan het evenement is exclusief voor deelnemers van de NL AIC. Overweegt u deelnemer te worden? Bezoek deze pagina voor meer informatie.

Delen met:

Event informatie

Datum

24/11/2020

- 26/11/2020

Tijden

09:30

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.