Erasmus Data Summit 2021

Tijdens de Erasmus Data Summit 2021 wordt een ogenschijnlijk eenvoudige vraag waarop, tot nu toe, nog geen definitieve antwoorden zijn, centraal gezet: Wie heeft de controle over data?
Dit evenement is bedoeld voor managers en datawetenschappers, beleidsmakers en overheidsbestuurders, studenten en voor iedereen die data gebruikt of er toegang toe heeft. Het succes van de mogelijkheden die datamanagement biedt, hangt af van een effectief, efficiënt en legitiem gebruik van gegevens. Tijdens de Data Summit zal gekeken worden naar het gebruik en de controle van data en AI in verschillende domeinen, zoals gezondheidswetenschappen, financiën, bedrijfsleven en detailhandel, in stedelijke infrastructuren, en voor individuen.

Uitdagingen en oplossingen

De Erasmus Data Summit biedt een platform aan bedrijven, de academische wereld en overheidsinstellingen om uitdagingen en oplossingen te bespreken. In slechts één middag zullen praktijkdeskundigen, academici en denkers voorbeelden en use cases uit hun eigen vakgebied presenteren om een scala aan perspectieven te laten zien. De Summit biedt inzicht in de uitdagingen van vandaag voor de controle over data en AI.

Inhoud van het programma:
• Presentaties van keynote sprekers
• Inspirerende openhartige praatsessies
• Rondetafeldebat over de controle van data

Het event is vrij toegankelijk. Kijk hier voor meer informatie over het programma, via de link kunt u zich aanmelden voor het event.

Delen met:

Event informatie

Datum

15/07/2021

Tijden

15:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.