Eerste nationale congres ELSA Labs 

AiNed, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de AI-hub Brightlands, de NL AIC en NWO organiseren op 1 december 2022 het eerste nationale congres ELSA Labs.

We leven in een tijd waarin datahoeveelheden exponentieel groeien, (AI) algoritmen worden ontwikkeld om informatie uit data te halen en problemen aan te pakken. Dat moet echter wel zorgvuldig gebeuren, volgens de ELSA aanpak waarbij Ethical (ethische), Legal (juridische) en Societal (maatschappelijke) Aspecten uitgangspunten zijn voor een mensgerichte AI-benadering.

Tijdens de eerste editie van dit congres worden ontwikkelingen uit nationale ELSA Labs en gerelateerde internationale ELSA activiteiten gepresenteerd en maken we een doorkijkje naar de toekomst. Deze dag staat in het teken van kennisdeling, netwerken en verbinden, speciaal voor onderzoekers, applicatie ontwikkelaars en gebruikers van data en AI.

Programma

Onderstaand het programma op hoofdlijnen. Meer informatie betreffende het programma en de sprekers vindt u op deze pagina die wordt aangevuld.

 • Opening
 • De impact van de ELSA benadering
 • ELSA Lab Armoede en Schulden
 • Ronde tafel sessie
 • Netwerklunch
 • ELSA Lab AI voor duurzame voedselsystemen
 • ELSA internationaal: activiteiten in België en Duitsland
 • Pauze
 • Contouren van NWO ELSA Lab Call #2
 • Postersessie ELSA Labs
 • Netwerkborrel
 • Sluiting

Interesse? Registreer u hier:

Wilt u deelnemen aan dit eerste nationale congres ELSA Labs? Meld u aan via deze pagina. Hier vindt u ook meer informatie over de locatie waar het congres plaatsvindt. De voertaal van het congres zal een combinatie zijn in het Nederlands en Engels. Heeft u interesse in mensgerichte AI, het ELSA concept of bent u op zoek naar meer informatie over de al bestaande ELSA Labs? Kijk dan hier voor meer informatie.

Samenwerkende partijen

Het eerste nationale congres ELSA Labs wordt georganiseerd in samenwerking met AiNed, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, de AI-hub Brightlands, de NL AIC en NWO.

Delen met:

Event informatie

Datum

01/12/2022

Tijden

11:00

- 17:00:05

Locatie

Brightlands Smart Services Campus, Smedestraat 2, 6411 CR Heerlen

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.