ECP Jaarfestival 2021

ECP jaarfestival 2021

Op donderdag 11 november vindt het ECP Jaarfestival 2021 plaats in de Fokker Terminal Den Haag én online met een interactief programma van debatten, sessies, workshops en netwerkgelegenheid. Het thema van de dag is digido’s en digidon’ts in de digitale samenleving. De Nederlandse AI Coalitie levert een bijdrage aan het programma.

Terwijl de samenleving het afgelopen jaar tot stilstand kwam, raakte de digitalisering in een stroomversnelling. Dit heeft ECP doen inzien dat we digitalisering hard nodig hebben, wat het ons oplevert en wat de keerzijde van deze stroomversnelling is. In deze digitale transitie, die nog in volle gang is, beweegt ECP zich als verbinder en aanjager van initiatieven die ervoor zorgen door te kunnen stromen naar een veerkrachtige digitale samenleving, waarin iedereen meedoet. 
 
Samen met partners geeft ECP met nieuwe energie actief richting geven aan de kwaliteit van de snel groeiende digitale samenleving. Welke keuzes maken we en waar kan gemeenschappelijk – bedrijven, overheden, kennisinstanties en maatschappelijke organisaties – worden doorgepakt om de kansen van digitalisering op een verantwoorde wijze te benutten? 
 
Nadere informatie over het programmaen de mogelijkheid om u voor het ECP Jaarfestival aan te melden, wordt later toegevoegd.

Delen via:
Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Share on print
Share on facebook

Event informatie

Datum

11/11/2021

Tijden
Locatie

Online en fysiek

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.