Delegatiereis Kunstmatige Intelligentie Baden-Württemberg

Datum

11 juni 2024

Locatie

Baden-Württemberg, Duitsland

Aanmelden

De deelstaat Baden-Württemberg is een hightech-regio met een hoog innovatieniveau. In deze regio werken bedrijven en kennisinstellingen intensief aan nieuwe producten en processen, met een grote focus op kunstmatige intelligentie. Wilt u als Nederlands bedrijf uit de technologische industrie unieke contacten en leads voor nieuwe business opdoen? Schrijf u dan in voor deze delegatiereis. Er zijn géén deelnamekosten, géén reiskosten binnen Baden-Württemberg en géén lunchkosten. Reiskosten naar Baden-Württemberg en terug naar Nederland zijn voor eigen rekening, evenals hotelkosten en dinerkosten. Deze reis wordt georganiseerd door de Duits-Nederlandse Handelskamer (DNHK) in samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie en FME.

Programma Dag 1 (dinsdag 11 juni 2024, 11.00-18.00 uur):

  • Bedrijfsbezoek Amazon R&D Center / Cyber Valley (Tübingen). Amazon doet in zijn onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Tübingen onderzoek naar kunstmatige intelligentie. Het R&D Center is gelegen in het AI-ecosysteem van Cyber Valley, met onder andere het Max Planck Instituut voor Intelligente Systemen, de universiteiten van Tübingen en Stuttgart, BMW, Mercedes-Benz en Bosch GmbH.
  • Delegatielunch in Tübingen
  • Bedrijfsbezoek NEURA Robotics (Metzingen). Dit Duitse hightechbedrijf werkt ten zuiden van Stuttgart aan geavanceerde technologieen op AI-gebied. De robotica-producten vergroten de capaciteiten van samenwerkende robots met cognitieve vaardigheden, zodat ze in bestaande omgevingen met mensen kunnen samenwerken.
  • Locatiebezoek Outletcity Metzingen (in samenwerking met KI-Allianz BW). Deze hypermoderne Outletcity is Duitslands oudste en grootste Fashion Outlet. Ze geldt als pionier op het gebied van outletcentra in Europa. De Outletcity Metzingen en haar online-shop functioneren mede dankzij een AI-ondersteund platform.
  • Netwerkdiner in Metzingen

Programma Dag 2 (woensdag 12 juni 2024, 09.00-15.00 uur):

  • Bedrijfsbezoek Innovation Park Artificial Intelligence (Heilbronn). Al in 2018 ontstond het eerste idee van een AI-innovatiepark in Baden-Württemberg, dat medio 2024 verder vorm krijgt met het Zukunftspark Wohlgelegen en begin 2025 met de bouw van de Internationale Campus voor Kunstmatige Intelligentie, waar omstreeks 2027 naar verwachting ca. 70 bedrijven en 5.000 mensen zich aan de verdere ontwikkeling van AI zullen werken. Het toont het belang dat in Baden-Württemberg aan AI wordt toegekend. De Campus is een van de meest ambitieuze projecten voor toegepaste AI in Europa en zal het grootste ecosysteem voor AI in Europa worden. Een uniek, innovatie bevorderend ecosysteem als platform waar verschillende partners samenkomen om aan toekomstgerichte AI-oplossingen te werken, met state-of-the-art infrastructuur en testmogelijkheden voor bedrijfsleven, wetenschap en publieke sector.
  • Netwerklunch in Heilbronn
  • Individuele matchmaking-gesprekken in Heilbronn

Interesse om deel te nemen?

Raadpleeg dan deze pagina voordat u zich aanmeldt. Hier vindt u ook alle praktische informatie over het reizen, hotelinformatie en de kosten waar u zelf rekening mee moet houden tijdens deze tweedaagse delegatiereis.

Delen via:

Andere evenementen

Mediawijsheid Kennisdag 2024

28 mei 2024

Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Hilversum

Bekijk evenement

ICAI Day: AI Impact for Tomorrow

5 juni 2024

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement

Utrecht AI & Mobility Lab

18 juni 2024

Buys Ballotgebouw, Utrecht (Room: 1.65)

Bekijk evenement