De Maand van Artificial Intelligence in het onderwijs

De Maand van AI in het onderwijs

In juni 2022 organiseren SURF, de SIG AIED, het Versnellingsplan, het Kennisnet en de NL AIC ‘De maand van AI in het Onderwijs’. Tijdens deze maand worden activiteiten georganiseerd door en voor de Nederlandse onderwijssector. Heeft u ideeën over wat AI betekent voor het onderwijs of hoe u deze kunt toepassen? Doe dan mee met de maand van AI en pak uw podium. U kunt in deze maand een evenement organiseren, een discussie starten, een blog of artikel publiceren, podcasts of video’s maken. Uw bijdrage is van harte welkom. Doe mee en meldt uw activiteit aan.

Samen de kansen en risico’s van AI onderzoeken

SURF, de SIG AI in Education, het Versnellingsplan, de werkgroep onderwijs van de NL AIC en Kennisnet de maand juni uit tot Maand van AI in het onderwijs.
Tijdens de Maand van AI in het onderwijs voert dit samenwerkingsverband samen met u het gesprek over de kansen en risico’s die AI met zich meebrengen. We kijken naar de rol die AI speelt bij onderwijsinnovatie en hebben oog voor de maatschappelijke en sociale aspecten. Ook wordt dieper ingaan op de praktijk: wat betekent de inzet van AI voor docenten of studenten? Welke voorbeelden van toepassingen van AI in het onderwijs zijn er al?

Uw bijdrage

Tijdens deze maand wordt door en voor de Nederlandse onderwijssector ruimte gecreëerd voor het delen van kennis, het zoeken van samenwerkingen, en het gezamenlijk leren. Daarbij is ook ruimte voor uw bijdrage. Dit kan de organisatie zijn van een evenement of webinar, maar ook een artikel of een podcast-aflevering. Dit delen we met elkaar en voor elkaar ten behoeve van de sector.

Meldt uw evenement aan

Wilt u een bijdrage leveren aan het programma van de Maand van AI in de vorm van een evenement of webinar? Meld deze dan hier aan vóór 13 mei.
Alle activiteiten worden geplaatst op de website van de Maand van AI. De eerste programmaonderdelen worden eind april gepubliceerd. Volg de Maand van AI op social media met de hashtag #AImaand.

Meer informatie

Heeft uw vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van de maand van AI? Neem contact op met Duuk Baten.

 

Delen met:

Event informatie

Datum

01/06/2022

- 30/06/2022

Tijden
Locatie

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.