De Maand van Artificial Intelligence in het onderwijs

Datum

6 januari 2022

Locatie

Aanmelden

In juni 2022 organiseren SURF, de SIG AIED, het Versnellingsplan, het Kennisnet en de NL AIC ‘De maand van AI in het Onderwijs’. Tijdens deze maand worden activiteiten georganiseerd door en voor de Nederlandse onderwijssector. Heeft u ideeën over wat AI betekent voor het onderwijs of hoe u deze kunt toepassen? Doe dan mee met de maand van AI en pak uw podium. U kunt in deze maand een evenement organiseren, een discussie starten, een blog of artikel publiceren, podcasts of video’s maken. Uw bijdrage is van harte welkom. Doe mee en meldt uw activiteit aan.

Samen de kansen en risico’s van AI onderzoeken

SURF, de SIG AI in Education, het Versnellingsplan, de werkgroep onderwijs van de NL AIC en Kennisnet de maand juni uit tot Maand van AI in het onderwijs.
Tijdens de Maand van AI in het onderwijs voert dit samenwerkingsverband samen met u het gesprek over de kansen en risico’s die AI met zich meebrengen. We kijken naar de rol die AI speelt bij onderwijsinnovatie en hebben oog voor de maatschappelijke en sociale aspecten. Ook wordt dieper ingaan op de praktijk: wat betekent de inzet van AI voor docenten of studenten? Welke voorbeelden van toepassingen van AI in het onderwijs zijn er al?

Uw bijdrage

Tijdens deze maand wordt door en voor de Nederlandse onderwijssector ruimte gecreëerd voor het delen van kennis, het zoeken van samenwerkingen, en het gezamenlijk leren. Daarbij is ook ruimte voor uw bijdrage. Dit kan de organisatie zijn van een evenement of webinar, maar ook een artikel of een podcast-aflevering. Dit delen we met elkaar en voor elkaar ten behoeve van de sector.

Meldt uw evenement aan

Wilt u een bijdrage leveren aan het programma van de Maand van AI in de vorm van een evenement of webinar? Meld deze dan hier aan vóór 13 mei.
Alle activiteiten worden geplaatst op de website van de Maand van AI. De eerste programmaonderdelen worden eind april gepubliceerd. Volg de Maand van AI op social media met de hashtag #AImaand.

Meer informatie

Heeft uw vragen of wilt u meer weten over de mogelijkheden van de maand van AI? Neem contact op met Duuk Baten.

 

Delen via:

Andere evenementen

Mediawijsheid Kennisdag 2024

28 mei 2024

Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid, Hilversum

Bekijk evenement

ICAI Day: AI Impact for Tomorrow

5 juni 2024

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement

Utrecht AI & Mobility Lab

18 juni 2024

Buys Ballotgebouw, Utrecht (Room: 1.65)

Bekijk evenement