De impact van Artificiële Intelligentie op het mkb

MKB Rotterdam

De provincie Zuid-Holland heeft onderzoek laten doen om de toekomst met Artificiële Intelligentie (AI) scherper te krijgen voor het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Holland. Hoe goed is het mkb voorbereid op de komst van AI? En wat kan de overheid doen om de veranderingen in goede banen te helpen leiden?

Hoe komt het dat er wel al een digitale keurmeester is die de kwaliteit van de tomaten uit het Westland beoordeelt, maar nog geen plukrobot in de kassen? Of waarom loopt de glastuinbouw voorop in digitalisering maar is de transportsector minder ver? Hoe maakt het midden- en kleinbedrijf in Zuid-Holland al gebruik van AI en wat kan er nog meer? Wat zijn de voordelen en wat de gevaren, bijvoorbeeld als het gaat om cyberveiligheid of monopolisering van de markt?

Op 22 april van 14.00 tot 15.00 uur worden de uitkomsten van het onderzoek tijdens een online bijeenkomst gepresenteerd. Gedeputeerde Willy de Zoete zal de aftrap doen. Na de presentatie van het rapport gaat het panel in gesprek met deelnemers aan het webinar over de vraag: welke rol is er voor de overheid op het vlak van AI en het mkb?

Het panel bestaat uit:

  • Jolanda Heistek, directeur Greenport West-Holland
  • Anita Lieverdink, coördinator werkgroep Startups en scale-ups bij de Nederlandse AI Coalitie, innovatiemanager TNO
  • Menno Driesse, senior onderzoeker bij Dialogic, hoofduitvoerder van het onderzoek
  • Roel van der Weij, coördinerend beleidsmedewerker kennis & innovatie, de provincie Zuid-Holland

Heeft u interesse om deel te nemen? Klik op de link om direct toegang te krijgen tot het webinar op 22 april 2021.

Delen met:

Event informatie

Datum

22/04/2021

Tijden

14:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.