Data delen zonder controle te verliezen

Op dinsdag 13 april organiseert ECP in samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) het webinar data delen zonder controle te verliezen. Samen met de Data Sharing Coalition, TNO en de Internationale Data Space Association (IDSA) worden een aantal concrete en praktische use cases besproken. Hierbij ligt de focus op wat data delen nu precies oplevert, welke partijen hierbij betrokken zijn en hoe dit in de praktijk georganiseerd is.

Data sharing, oftewel het delen van data, versnelt innovatie. Denk aan betere behandelmethoden in de zorg door het veilig delen van patiëntgegevens. Of bijvoorbeeld digitalisering van papieren processen en gebruik van data voor kunstmatig intelligente toepassingen. Door het combineren van verschillende gegevensbronnen ontstaan nieuwe maatschappelijke en (zakelijke) kansen. Data delen kan de procesefficiëntie in ketens verder vergroten. Maar hoe kunnen we op een veilige en verantwoorde manier gebruikmaken van deze kansen? Veel organisaties willen graag controle houden over hun data en dit enkel gecontroleerd delen met andere partijen. In dit webinar wordt ingegaan op de manieren waarop organisaties data kunnen delen, zonder hierbij de controle te verliezen.

Bent u op zoek naar inspiratie over wat data delen voor uw bedrijf, organisatie of sector kan betekenen? Meld u dan nu eenvoudig aan voor dit webinar!

Delen met:

Event informatie

Datum

13/04/2021

Tijden

13:30

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.