Data delen zonder controle te verliezen

Datum

24 april 2024

Locatie

Online event

Aanmelden

Op dinsdag 13 april organiseert ECP in samenwerking met de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC) het webinar data delen zonder controle te verliezen. Samen met de Data Sharing Coalition, TNO en de Internationale Data Space Association (IDSA) worden een aantal concrete en praktische use cases besproken. Hierbij ligt de focus op wat data delen nu precies oplevert, welke partijen hierbij betrokken zijn en hoe dit in de praktijk georganiseerd is.

Data sharing, oftewel het delen van data, versnelt innovatie. Denk aan betere behandelmethoden in de zorg door het veilig delen van patiëntgegevens. Of bijvoorbeeld digitalisering van papieren processen en gebruik van data voor kunstmatig intelligente toepassingen. Door het combineren van verschillende gegevensbronnen ontstaan nieuwe maatschappelijke en (zakelijke) kansen. Data delen kan de procesefficiëntie in ketens verder vergroten. Maar hoe kunnen we op een veilige en verantwoorde manier gebruikmaken van deze kansen? Veel organisaties willen graag controle houden over hun data en dit enkel gecontroleerd delen met andere partijen. In dit webinar wordt ingegaan op de manieren waarop organisaties data kunnen delen, zonder hierbij de controle te verliezen.

Bent u op zoek naar inspiratie over wat data delen voor uw bedrijf, organisatie of sector kan betekenen? Meld u dan nu eenvoudig aan voor dit webinar!

Delen via:

Andere evenementen

NL AI Congres 2024

24 april 2024

De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement