Bijeenkomst AI & Medical Imaging Oost-Nederland

Gezondheid en Zorg

Vanuit de AI-hub Oost-Nederland wordt er samen met partners een evenement georganiseerd over Artificiële Intelligentie (AI) en medical imaging. Deze regio blinkt uit in AI voor medical imaging, een technologie die medische screening en precisiegeneeskunde kan verbeteren, risicofactoren voor patiënten kan bepalen en werkdruk voor artsen kan verlichten.

Maar hoe implementeert u AI voor medical imaging op de juiste manier? Hoe ontwikkelt u als startup de juiste AI-oplossingen voor de medische sector? Welke mogelijkheden biedt deze technologie voor verschillende doelgroepen en wat zijn de beperkingen? En hoe kunnen we het ecosysteem voor AI voor medical imaging binnen Oost-Nederland verder versterken? Tijdens deze middag gaan we graag met u hierover in gesprek.

Programma

13.30 – 14:00 Registratie en koffie

14:00 – 14:15 Welkom & introductie AI-hub Oost-Nederland door Chris Willemsen (Oost NL)

14:15 – 14:30 Medical Imaging en de rol van AI door Bram van Ginneken (Radboudumc)

14:30 – 14:50 Samenwerken in AI door Maurice van Keulen (Universiteit Twente), Han Hegeman (ZGT / UT) en Jeroen Geerdink (ZGT)

14:50 – 15:05 Imaging en e-health in de praktijk van een topklinisch regioziekenhuis door Lieke Poot (Isala)

15:05 – 15:20 Startup in AI voor Medical Imaging door Thomas van den Heuvel (Ardim)

15:20 – 15:40 Pauze

15.40 – 16.30 Paneldiscussie AI & Medical imaging in Oost-Nederland: waar liggen de kansen voor samenwerking en wat brengt het mij?

16.30 uur– 17.00 Borrel en netwerken

Sprekers

  • Chris Willemsen, Business Development Digital Industries, Oost NL
  • Bram van Ginneken, Professor of Medical Image Analysis, Radboudumc
  • Maurice van Keulen, Head of Data Management & Biometrics research group, Universiteit Twente
  • Han Hegeman, Traumachirurg ZGT, en Assistant Professor Universiteit Twente
  • Jeroen Geerdink, Innovation Manager en Data Engineer, ZGT
  • Lieke Poot, CMIO, Isala
  • Thomas van den Heuvel, Founder & CEO, Ardim

Interesse?

Bent u ondernemer, universitair onderzoeker, hbo-lector, medisch professional in een ziekenhuis, innovatiemanager, investeerder of verzekeraar en geïnteresseerd in of werkzaam in dit veld? En wilt u andere professionals ontmoeten, kansen voor samenwerking bespreken en ervaringsverhalen horen over implementatie van deze technologie? Kom dan naar het AI & Medical Imaging evenement op 23 november 2022! Meld u aan via deze link.

Delen met:

Event informatie

Datum

23/11/2022

Tijden

13:30

- 17:00:21

Locatie

Erfgoedcentrum Rozet, Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.