Bijdrage NL AIC aan conferentie Nederland Digitaal

Van 8 tot en met 10 februari 2021 vindt de tweede editie van de landelijke Conferentie Nederland Digitaal plaats. Alle groepen die bepalend zijn voor digitalisering in Nederland komen in deze online conferentie bijeen om het belang van digitalisering in Nederland te bespreken en (succesvolle) ontwikkelingen te delen. Vanuit de NL AIC dragen we aan twee sessies bij.

Op maandag 8 februari gaan we tijdens de interactieve panelsessie ‘Bouw en onderhoud van het nationale AI-ecosysteem voor een internationale koppositie’ met ondernemers, wetenschappers, bestuurders en collega’s vanuit de NL AIC in op wat er al is bereikt, maar vooral ook op wat er nog moet gebeuren voor een succesvol ecosysteem. Tevens komen publieksvragen aan bod.

Vele aspecten komen aan de orde. De ervaring met de bouw van de coalitie in het eerste jaar van het bestaan (van niets tot een sterke samenwerking van vele honderden partijen), wat er wel/niet goed werkt en hoe dat kan worden verbeterd, hoe er verbinding wordt gemaakt met regionale ecosystemen en partijen, wat je centraal en wat je decentraal aanpakt en hoe er optimaal kan worden bijgedragen aan, en geprofiteerd van, een EU-aanpak. En vooral welk commitment er nodig is om dit door en voor alle partijen tot een duurzaam succes te maken. Op woensdag 10 februari vindt de tweede sessie plaats en gaan Marloes Pomp en David Langley in gesprek over ‘Data is DE grondstof voor AI: wat zijn de nationale en Europese ontwikkelingen?’

Lees hier meer over het programma en de mogelijkheid om u aan te melden voor deze conferentie. De conferentie is vrij toegankelijk, er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Delen met:

Event informatie

Datum

08/02/2021

- 10/02/2021

Tijden
Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.