Bijdrage NL AIC aan conferentie Nederland Digitaal

Datum

2 augustus 2021

Locatie

Online event

Aanmelden

Van 8 tot en met 10 februari 2021 vindt de tweede editie van de landelijke Conferentie Nederland Digitaal plaats. Alle groepen die bepalend zijn voor digitalisering in Nederland komen in deze online conferentie bijeen om het belang van digitalisering in Nederland te bespreken en (succesvolle) ontwikkelingen te delen. Vanuit de NL AIC dragen we aan twee sessies bij.

Op maandag 8 februari gaan we tijdens de interactieve panelsessie ‘Bouw en onderhoud van het nationale AI-ecosysteem voor een internationale koppositie’ met ondernemers, wetenschappers, bestuurders en collega’s vanuit de NL AIC in op wat er al is bereikt, maar vooral ook op wat er nog moet gebeuren voor een succesvol ecosysteem. Tevens komen publieksvragen aan bod.

Vele aspecten komen aan de orde. De ervaring met de bouw van de coalitie in het eerste jaar van het bestaan (van niets tot een sterke samenwerking van vele honderden partijen), wat er wel/niet goed werkt en hoe dat kan worden verbeterd, hoe er verbinding wordt gemaakt met regionale ecosystemen en partijen, wat je centraal en wat je decentraal aanpakt en hoe er optimaal kan worden bijgedragen aan, en geprofiteerd van, een EU-aanpak. En vooral welk commitment er nodig is om dit door en voor alle partijen tot een duurzaam succes te maken. Op woensdag 10 februari vindt de tweede sessie plaats en gaan Marloes Pomp en David Langley in gesprek over ‘Data is DE grondstof voor AI: wat zijn de nationale en Europese ontwikkelingen?’

Lees hier meer over het programma en de mogelijkheid om u aan te melden voor deze conferentie. De conferentie is vrij toegankelijk, er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Delen via: