AI VOOR IEDEREEN – Van de duistere kant naar het licht

bijeenkomst BRUCE STERLING

Zelfrijdende auto’s, gezichtsherkenning, digitaal geld, slimme vaccins. De wereld evolueert snel, met kunstmatige intelligentie (AI) voorop. Maar er is een schaduwzijde, want AI is niet neutraal. Het verdeelt onze samenleving soms zelfs.

U geniet van het gemak van betalen met uw smartphone, maar voor bedelaars maakt het een einde aan hun inkomen. Een deur openen met gezichtsherkenning is snel en veilig. Dezelfde technologie kan ook bevolkingsgroepen buitensluiten, zoals de Oeigoeren in China. Ouderen hebben vaak problemen om zich aan te passen aan nieuwe technologieën. Het risico dat ze achterblijven wordt steeds groter.

De TU Eindhoven organiseert een bijeenkomst waar BRUCE STERLING, de internationaal bekende auteur, journalist, redacteur en criticus zijn verwachtingen zal delen. Kijk hier voor een overzicht van de interessante sprekers met onder meer Marleen Stikker, lid van het Strategieteam van de NL AIC. Mis dit niet en kom op 25 november naar het Evoluon in Eindhoven.

Delen met:

Event informatie

Datum

25/11/2022

Tijden

14:00

- 17:15:01

Locatie

Evoluon, Eindhoven

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.