AI-Parade in Zeeland

Datum

3 januari 2023

Locatie

Terneuzen, Zierikzee, Goes, Middelburg, Sint-Annaland en Tholen

Aanmelden

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven. 

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten. 

Start AI-Parade in bibliotheek Zeeland 

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 1 maart tot en met 31 maart 2023 vindt de AI-Parade plaats in bibliotheken in Terneuzen, Zierikzee, Goes, Middelburg, Sint-Annaland en Tholen met een interessant programma. De AI-Parade bestaat uit een vaste tentoonstelling en diverse activiteiten voor jong en oud. 

Gevarieerd programma  

In de periode tot en met 31 maart zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, zoals: 

  • Rijmen met Ozobots 
  • Kids College over robots 
  • Future Stories (Tegenlicht) 
  • Een lezing van Jim Stolze, AI enthousiast en ondernemer 
  • Meet up met Nathan Wildman, over AI en kunst (Engelstalige sessie)  
  • SPOT een expo over de ‘robothond’ van Boston Dynamics, die geprogrammeerd is door TNO 

Interesse? 

Kijk hier voor meer informatie over het interessante programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade in de bibliotheken van Terneuzen, Zierikzee, Goes, Middelburg, Sint-Annaland en Tholen. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade. 

Delen via: