AI-Parade in Rozet Arnhem

Datum

11 januari 2023

Locatie

Kortestraat 16, 6811 EP Arnhem

Aanmelden

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven. 

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten. 

AI-Parade in Rozet Arnhem

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 1 tot en met 30 november 2023 vindt de AI-Parade plaats in Rozet Arnhem met een interessant programma. De AI-Parade bestaat uit een installatie en diverse activiteiten voor jong en oud.

Gevarieerd programma

In de periode tot en met 30 november zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, zoals:

Meer informatie

Kijk hier (voor alle Eureka activiteiten) of hier (voor alle AI-Parade activiteiten) voor meer informatie over het gevarieerde programma van de AI-Parade in Rozet Arnhem. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade.

Delen via:

Andere evenementen

ECP Jaarfestival 2024

21 november 2024

Fokker Terminal - Den Haag

Bekijk evenement

AI in de GGz

22 november 2024

Rode Hoed, Amsterdam

Bekijk evenement