AI-Parade in Hengelo

Datum

13 april 2024

Locatie

Beursstraat 34, 7551 HV Hengelo

Aanmelden

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven.

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten.

AI-Parade in bibliotheek Hengelo Stad

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 15 september tot en met 31 oktober 2022 vindt de AI-Parade plaats in bibliotheek in Hengelo Stad met een interessant programma. De AI-Parade bestaat uit diverse activiteiten voor jong en oud.

Gevarieerd programma

In de periode tot en met 31 oktober zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, zoals:

  • Workshop AI Smartlappen
    1 oktober | 14.00 – 15.30 uur | gratis, op aanmelding

    De smartlap is het toonbeeld van spijt en rauwe, menselijke emotie. Kan een algoritme, een computer, dit snappen en een smartlap maken met een échte snik? Met het smartlappen-algoritme schrijft iedereen zijn eigen levenslied.
  • Workshop AI Pottenbakrobot
    1 oktober | 10.00 – 16.00 uur | gratis, vrije inloop

    Mens en machine worden in de media nogal eens afgeschilderd als elkaars concurrent. Vergeet alle robots die ons ‘inhalen’, ‘verslaan’ of ‘vervangen’ en bezoek onze pottenbakrobot.

Interesse?

Kijk hier voor meer informatie over het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade in de bibliotheek in Hengelo Stad. Raadpleeg dit overzicht voor alle activiteiten in de bibliotheken in Deventer, Enschede, Hengelo en Zwolle. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade.

Delen via:

Andere evenementen

NL AI Congres 2024

24 april 2024

De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement