AI-Parade in Heerhugowaard

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven.

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten.

AI-Parade in bibliotheek Kennemerwaard, locatie Heerhugowaard

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 22 oktober tot en met 28 november 2022 vindt de AI-Parade plaats in bibliotheek Kennemerwaard, Heerhugowaard met een interessant programma voor jong en oud.

Gevarieerd programma

In de periode tot en met 28 november 2022 zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, zoals:

Interesse?

Kijk hier voor meer informatie over de AI-Parade in de bibliotheek Kennemerwaard en hier voor het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade in de bibliotheken van Kennemerwaard: Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare en Heerhugowaard. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade.

Delen met:

Event informatie

Datum

22/10/2022

- 28/11/2022

Tijden
Locatie

Parelhof 1A, 1703 EZ Heerhugowaard

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.