AI-Parade in Eindhoven

Datum

5 januari 2023

Locatie

Gebouw De Witte Dame | Emmasingel 22 | 5611 AZ | Eindhoven

Aanmelden

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven. 

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten. 

Start AI-Parade in bibliotheek Eindhoven

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 1 tot en met 31 mei 2023 vindt de AI-Parade plaats in de bibliotheek in Eindhoven met een interessant programma. De AI-Parade bestaat uit een installatie en diverse activiteiten voor jong en oud. 

Gevarieerd programma

In de periode tot en met 31 mei zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, zoals: 

Interesse?

Kijk hier voor meer informatie over het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade in de bibliotheken van Eindhoven, Waalre en Best. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade. 

Delen via:

Andere evenementen

AI for Retail Lab

21 mei 2024

Lab42, Amsterdam Science Park

Bekijk evenement

ICAI Day: AI Impact for Tomorrow

5 juni 2024

Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement

Utrecht AI & Mobility Lab

18 juni 2024

Buys Ballotgebouw, Utrecht (Room: 1.65)

Bekijk evenement