AI-Parade in bibliotheek De Nieuwe Kolk in Assen

Datum

2 januari 2023

Locatie

Bibliotheek de Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1, Assen

Aanmelden

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven.

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten.

Start AI-Parade in bibliotheek De Nieuwe Kolk, Assen

Van 1 tot en met 28 februari 2023 doet de AI-Parade de bibliotheek De Nieuwe Kolk in Assen aan. Op het Ontmoetingsplein is een expositie te zien waar u meer leert over wat AI is en hoe het ons dagelijkse leven beïnvloedt. Naast de expositie zijn er voor jong en oud activiteiten over bijvoorbeeld AI in de zorg en online veiligheid. Natuurlijk biedt AI ook veel plezier en zijn er volop mogelijkheden om AI uit te proberen. De bibliotheek in Assen richt zich met name op de jongere bezoeker.

Gevarieerd programma

In de periode tot en met 28 februari zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, hierbij een greep uit de activiteiten:

Interesse?

Kijk hier voor meer informatie over het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade in de bibliotheek van Assen, de Nieuwe Kolk. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade.

Delen via:

Andere evenementen

NL AI Congres 2024

24 april 2024

De Rijtuigenloods, Piet Mondriaanplein 61, 3812 GZ Amersfoort

Bekijk evenement

Hackathon: AI in onderwijs

12 juni 2024

Designlab, Universiteit Twente

Bekijk evenement