AI-Parade in bibliotheek De Nieuwe Kolk in Assen

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven.

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten.

Start AI-Parade in bibliotheek De Nieuwe Kolk, Assen

Van 1 tot en met 28 februari 2023 doet de AI-Parade de bibliotheek De Nieuwe Kolk in Assen aan. Op het Ontmoetingsplein is een expositie te zien waar u meer leert over wat AI is en hoe het ons dagelijkse leven beïnvloedt. Naast de expositie zijn er voor jong en oud activiteiten over bijvoorbeeld AI in de zorg en online veiligheid. Natuurlijk biedt AI ook veel plezier en zijn er volop mogelijkheden om AI uit te proberen. De bibliotheek in Assen richt zich met name op de jongere bezoeker.

Gevarieerd programma

In de periode tot en met 28 februari zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, hierbij een greep uit de activiteiten:

Interesse?

Kijk hier voor meer informatie over het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade in de bibliotheek van Assen, de Nieuwe Kolk. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade.

Delen met:

Event informatie

Datum

01/02/2023

- 28/02/2023

Tijden
Locatie

Bibliotheek de Nieuwe Kolk, Weiersstraat 1, Assen

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.