AI-Parade in bibliotheek De Boekenberg

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven. 

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten. 

AI-Parade in bibliotheek De Boekenberg

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 1 tot en met 30 november 2023 vindt de AI-Parade plaats op diverse locaties van bibliotheek De Boekenberg met een interessant programma. De AI-Parade bestaat uit een installatie en diverse activiteiten voor jong en oud.

Gevarieerd programma

In de periode van 1 tot en met 30 november 2023 is de AI-Parade op onderstaande locaties te bezoeken en zijn er diverse activiteiten gepland:

  • Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Hellevoetsluis
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Brielle
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Middelharnis
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Oostvoorne
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Ouddorp
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Oude-Tonge
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Rockanje

Kijk hier voor meer informatie over het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade op bovengenoemde locaties van bibliotheek De Boekenberg. Gebruik de zoekterm AI of AI-Parade. Een greep uit de activiteiten:

Achtergrondinformatie

Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade. 

Delen met:

Event informatie

Datum

01/11/2023

- 30/11/2023

Tijden
Locatie

Diverse locaties bibliotheek De Boekenberg

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.