AI-Parade in bibliotheek De Boekenberg

Datum

11 januari 2023

Locatie

Diverse locaties bibliotheek De Boekenberg

Aanmelden

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven. 

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten. 

AI-Parade in bibliotheek De Boekenberg

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 1 tot en met 30 november 2023 vindt de AI-Parade plaats op diverse locaties van bibliotheek De Boekenberg met een interessant programma. De AI-Parade bestaat uit een installatie en diverse activiteiten voor jong en oud.

Gevarieerd programma

In de periode van 1 tot en met 30 november 2023 is de AI-Parade op onderstaande locaties te bezoeken en zijn er diverse activiteiten gepland:

  • Bibliotheek De Boekenberg in Spijkenisse
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Hellevoetsluis
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Brielle
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Middelharnis
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Oostvoorne
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Ouddorp
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Oude-Tonge
  • Bibliotheek BZHD – Locatie Rockanje

Kijk hier voor meer informatie over het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade op bovengenoemde locaties van bibliotheek De Boekenberg. Gebruik de zoekterm AI of AI-Parade. Een greep uit de activiteiten:

Achtergrondinformatie

Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade. 

Delen via:

Andere evenementen

ECP Jaarfestival 2024

21 november 2024

Fokker Terminal - Den Haag

Bekijk evenement

AI in de GGz

22 november 2024

Rode Hoed, Amsterdam

Bekijk evenement