AI-Parade in Alkmaar De Mare

Datum

15 juli 2024

Locatie

Laan van Straatsburg 2, 1826 BZ Alkmaar

Aanmelden

De toenemende digitalisering en daarmee de inzet van Artificiële Intelligentie (AI) heeft de samenleving zowel positief als negatief op scherp gezet. AI maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Een groot deel van de inwoners van Nederland heeft echter nog weinig kennis van AI en is zich nog niet bewust van de impact van de toepassing van AI in hun dagelijks leven.

Om inwoners van Nederland zo veel mogelijk voor te bereiden op een toekomst met AI is het van belang hen direct te betrekken en het niveau van kennis en bewustzijn over AI te verhogen. Om hen in staat te stellen de toepassing van AI zo goed mogelijk in hun dagelijks leven te kunnen benutten.

AI-Parade in bibliotheek Kennemerwaard, locatie Alkmaar De Mare

De AI-Parade is een reizende manifestatie die burgers laat kennismaken met AI en het gesprek laat voeren over de inzet en invloed op de samenleving. Van 22 oktober tot en met 28 november 2022 vindt de AI-Parade plaats in bibliotheek Kennemerwaard, Alkmaar De Mare met een interessant programma voor jong en oud.

Gevarieerd programma

In de periode tot en met 28 november 2022 zijn er diverse activiteiten gepland tijdens de AI-Parade, zoals:

Interesse?

Kijk hier voor meer informatie over de AI-Parade in de bibliotheek Kennemerwaard en hier voor het gevarieerde programma bestaande uit diverse activiteiten van de AI-Parade in de bibliotheken van Kennemerwaard: Alkmaar Centrum, Alkmaar De Mare en Heerhugowaard centrum. Bezoek deze pagina voor meer informatie over het belang van deze maatschappelijke dialoog over mensgerichte AI en de aanpak van de AI-Parade.

Delen via:

Andere evenementen

AI in de GGz

22 november 2024

Rode Hoed, Amsterdam

Bekijk evenement