AI in de gebouwde omgeving

AI in de bouw

Op 23 februari 2022 van 15.00 tot 16.00 uur organiseert TNO een Appl.AI evenement over AI-toepassingen in de gebouwde omgeving. Tijdens het evenement staat de volgende vraag centraal: ‘Hoe kunnen we met AI het nieuwe energiesysteem in de gebouwde omgeving realiseren?’

Paneldiscussie: Drie stellingen

De hoofdvraag wordt beantwoord in een paneldiscussie met AI-beleidsmaker Arjan Walinga (Bouwend Nederland) en MT lid Huub Keizers (Bouw en Techniek Innovatiecentrum). Tijdens het evenement delen zij hun inzicht vanuit drie vraagstukken:

  • Waarom willen we de energievraag voorspellen?
  • Hoe kan data en AI constructief bijdragen aan de energievraagvoorspelling?
  • Hoe kan de privacy van mensen in woonwijken gewaarborgd worden?

Geïnteresseerd?

Klik hier voor meer informatie over het evenement en de mogelijkheid om u in te schrijven.

Delen met:

Event informatie

Datum

23/02/2022

Tijden

15:00

Locatie

Online evenement

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.