Studio Connect: AI in de cultuursector

Vrouw bedient monitor

AI biedt veel mogelijkheden voor de cultuursector. Aansluiting bij de ontwikkelingen van kunstmatige intelligentie is voor deze sector cruciaal met het oog op de toekomst. Welke mogelijkheden zijn er? Kan AI eigenlijk wel creatief zijn? Wat is de potentie van AI in de cultuursector en hoe verzilveren we deze?

Op dinsdag 24 januari 2023 om 16:00 uur gaat Remy Gieling (Ai.nl) hierover in gesprek met onder andere Johan Oomen (Research Director bij Beeld en Geluid, Researcher bij de Vrije Universiteit en betrokken bij de NL AIC werkgroep Cultuur en Media) en Sarah van der Land (Lead of the Experiment Team, Digital Innovation Adviseur bij de NPO).

Bij zijn? Meld u aan via deze link.

Delen met:

Event informatie

Datum

24/01/2023

Tijden

16:00

- 17:00:39

Locatie

Online

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.