AI Dialoog: ‘Dokters en Slimme Computers’

Op 29 november vindt deel twee van drie dialogen over Artificiële Intelligentie (AI) plaats. Deze dialogen worden georganiseerd door Health~Holland, Patiëntenfederatie Nederland, Pharos, Rathenau Instituut, TNO, Amsterdam UMC en Stichting Mijn Data Onze Gezondheid, vanuit de werkgroep burger- en patiëntparticipatie van de Nederlandse AI Coalitie (NL AIC).  

Waar de eerste sessie was gericht op bewustwording rondom AI, wordt er met de tweede sessie dieper op ingegaan wat we eigenlijk met AI willen. Welke vragen of verwachtingen zijn er? Welke zorgen spelen er? Burgers (waaronder in de rol van patiënten), deskundigen en medisch professionals gaan aan de hand van deze vragen met elkaar in gesprek over de rol van AI in de zorg. 

Interesse?

Meld je aan door een mail te sturen naar dongen@health-holland.com. Meer informatie over het programma is hier te vinden.  

Delen met:

Event informatie

Datum

29/11/2021

Tijden

13:00

Locatie

Online event

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.