AI Dialoog: ‘Dokters en Slimme Computers’

Op 20 januari 2022 vindt deel drie van drie dialogen over Artificiële Intelligentie (AI) plaats. Deze dialogen worden georganiseerd door Health~Holland, Patiëntenfederatie Nederland, Pharos, Rathenau Instituut, TNO, Amsterdam UMC en Stichting Mijn Data Onze Gezondheid, vanuit de werkgroep burger- en patiëntparticipatie van de Nederlandse AI Coalitie.  

De eerste sessie was gericht op bewustwording, en de tweede sessie ging over wat we willen met AI en welke vragen en verwachtingen men heeft. In deze derde online sessie staan we stil bij de implementatie van AI: hoe implementeren we dit concreet en welke plek krijgt het in de samenleving? We doen dit aan de hand van drie voorbeelden: Skinvision&Niped en Nico.lab.

Interesse?

Meld u aan door een mail te sturen naar dongen@health-holland.com. Nadere informatie over het programma wordt later toegevoegd.

Delen met:

Event informatie

Datum

20/01/2022

Tijden

15:00

Locatie

Online

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.