Aankomende Europese AI regelgeving en de gezondheidssector

De Nederlandse AI Coalitie en het Erasmus MC nodigen u uit voor een fysieke bijeenkomst over de aankomende Europese AI Verordening met een specifieke focus op de gezondheidssector.

De bijeenkomst vindt op 13 maart 2023 plaats in Collegezaal 1 in het Onderwijscentrum van het Erasmus MC. Lisa Vermeer (Ministerie van Economische Zaken en Klimaat) & Hanneke Landman (Ministerie van Volksgezondheid, Welvaart en Sport) zijn aanwezig om meer over het onderwerp te vertellen. Aansluitend is er een borrel voor de aanwezigen.

Wilt u meer leren over deze verordening en Regulatory Sandboxes? Aanmelden kan door een mail te sturen.

Delen met:

Event informatie

Datum

13/03/2023

Tijden

16:30

- 17:30:34

Locatie

Collegezaal 1, Onderwijscentrum Erasmus MC

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.