Aan de slag met AI voor startups en scale-ups

Datum

17 juni 2024

Locatie

Online event

Aanmelden

Artificiële intelligentie (AI) is een uitdagende technologie met talloze mogelijkheden. De Nederlandse AI Coalitie en TekDelta verzorgen op 24 september een online programma, waarin diverse organisaties toelichten hoe zij met AI aan de slag zijn. Het doel van deze sessies is om startups en grote organisaties die zich bezighouden met AI te verbinden en kennis te delen over de inzet van AI. Er zijn twee plenaire sessies van een uur gepland (in het Engels): om 13.30 uur over samenwerkingen tussen AI-startups en grote organisaties en om 15.30 uur over verantwoord data delen.

Sessie 1: Samenwerkingen tussen AI-startups en grote organisaties
In de eerste sessie geven multinationals SPIE en BAM van 13.30 tot 14.30 uur via een paneldiscussie inzicht in hoe hun organisaties aan het werk zijn met AI. Startups Braincreators en Sobolt delen op praktische wijze hoe AI waarde toevoegt aan hun business partners en eindgebruikers. Het panel bestaat uit:
• Kitting Lee, Manager Commercie & Innovatie, BAM
• Jacco Saaman, Business Development & Innovation Director, SPIE
• Jasper Wognum, CEO en medeoprichting Braincreators
• Jeroen van Zwieten, CEO, Sobolt
Tijdens de interactieve discussie gaan alle partijen in op hun ervaringen en geleerde lessen. Aansluitend gaan twee partijen in op hoe zij impact maken met AI.

Sessie 2: Verantwoord data delen gevolgd door presentatie NL AIC
In de tweede sessie staat van 15.30 tot 16.30 uur het delen van data centraal als onderwerp voor de paneldiscussie. Voor samenwerken op het gebied van AI is toegang tot data cruciaal. Voor organisaties en bedrijven moeten de kansen en risico’s van het delen van data goed worden afgewogen en georganiseerd. Om zakelijke belangen te beschermen en te zorgen dat de data die ze delen niet verkeerd wordt gebruikt. Het panel bestaat uit:
• Frans van Etten, Voorzitter werkgroep Data delen, NL AIC
• Wim Kees Janssen, Medeoprichter Syntho
• Mauritz Kop, Managing partner AIRecht, tevens Fellow Stanford Law School
• Jelle Verburg, Product owner data.overheid.nl, Ministerie van Binnenlandse zaken
De panelleden gaan in op wat er nu al mogelijk is en wat de mogelijkheden zijn in de nabije en verre toekomst. Aansluitend aan de paneldiscussie geeft Kees van der Klauw, coalitiemanager NL AIC, een overzicht van de ambities en de activiteiten van de Nederlandse AI Coalitie.

Geïnteresseerd? Meld u hier aan.
De bovenstaande sessies worden vanuit TekDelta en de Nederlandse AI Coalitie verzorgd. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen? Deelname is kosteloos na registratie, meld u aan via bovenstaande link.

Deze sessies zijn tevens te volgen voor deelnemers aan het Upstream festival. Kijk hier voor meer informatie en de mogelijkheid om u aan te melden voor alle onderdelen van dit festival.

Delen via: