OneThird

OneThird

Gepubliceerd op: 21 juli 2021

1/3 van het geproduceerde voedsel wordt verspild. Bij OneThird, combineren we slimme algoritmes om houdbaarheid van versproducten te voorspellen en voedselverspilling te reduceren. Naast onze spectrale- en beeld analyse stelt ons cloud platform telers, distributeurs en retailers in staat samen te werken om deze missie werkelijkheid te laten worden.

Activiteiten op AI gebied

Onze ‘holistische’ benadering van houdbaarheid stelt ons in staat om juist die data te gebruiken die producenten én consumenten belangrijk vinden in het (af)keuren van voedsel. Dit betekent dat wij interne analyses doen mbv spectrometrie en big data analyse. Ook doen we daarnaast externe analyse mbv beeldherkenning.

Bijdrage aan NL AIC

Wij zullen op het gebied van agri food kartrekker zijn wat betreft innovatie gericht op het effectief laten verlopen van voedselstromen. Hiermee delen we onze ervaring, en zullen op technisch gebied uitwisselen wat drivers zijn om stappen te nemen tegen voedselverspilling. Daarnaast verzamelen we data van relevante informatie voor de gehele keten.

Waarom NL AIC?

Voedselverspilling reduceren doe je niet alleen. Agri-technologie zorgt voor een duurzamere voedselketen doormiddel van screening en optimalisatie van voedselstromen. Wij doen mee aan de Nederlandse AI coalitie om op het gebied van analytisch vermogen en datastromen een actief gesprek te voeren met geschikte partners om dit doel te verwezenlijken.

Bekijk de website van de deelnemer