Centrum Wiskunde & Informatica

Centrum Wiskunde & Informatica

Gepubliceerd op: 2 maart 2021

Centrum Wiskunde & Informatica (CWI) is het nationaal onderzoeksinstituut voor wiskunde en informatica. Het CWI is opgericht in 1946 en onderdeel van de institutenorganisatie van NWO, NWO-I. Wereldwijd staan wij bekend om de hoge kwaliteit van ons onderzoek.

Activiteiten op AI gebied

CWI werkt aan fundamentele onderzoekslijnen die beschouwd worden als de hoekstenen van AI. Dit zijn: Machine Learning, Neurale Netwerken, Multi-Agent Systems, Evolutionaire Algoritmen, Datasystemen en Human-Computer Interaction. Toespassingsdomeinen zijn gezondheidszorg, energie, logistiek, high-tech industrie, en (interactieve) media.

Bijdrage aan NL AIC

CWI draagt bij aan de Nederlandse AI Coalitie via onderzoek en innovatie, en het vormgeven van initiatieven en participatie via verschillende (werk)groepen en teams. Als lid van de Amsterdamse AI coalitie vormen we een belangrijke hub binnen de Nederlandse AI Coalitie.

Waarom NL AIC?

CWI werkt aan specifieke en belangrijke onderwerpen in de AI, van fundamentele principes tot baanbrekende inzichten voor toepassingsdomeinen. Via nationale samenwerking kunnen hier grote verdere stappen voorwaarts gemaakt worden.

Bekijk de website van de deelnemer