European AI Forum

De 5e editie van het European AI Forum vindt plaats op 30 juni. Deze conferentie is een samenwerking tussen negen nationale AI-verenigingen in de EU. Hub France IA heeft deze keer de leiding en het evenement wordt uitgezonden vanuit Parijs.

Met deze conferentie worden beleidsmakers en AI-ondernemers samengebracht om de meest urgente kwesties te bespreken die spelen binnen het AI-ecosysteem. Er zal een interessante line-up zijn van sprekers op hoog niveau uit de hele Europese Unie. Het exacte programma zal te zijner tijd worden gecommuniceerd.

Naast verschillende keynotes en sessies, zullen de volgende panels u up-to-date brengen tijdens paneldiscussies:

 • Ronde tafel: Finance & Compliance
  • Hoe de risico’s te beheersen die gepaard gaan met het gebruik van kunstmatige intelligentie in het bank- en financiewezen?
 • Panel 1: AI & Defensie
  • Hoe gaan we om met de nieuwe veiligheidssituatie in Europa?
 • Panel 2: AI Data en regelgeving
  • Wat is de huidige status van de AI-verordening in het Europees Parlement?
 • Panel 3: AI & Energie
  • Hoe kan AI de energiestabiliteit in de EU waarborgen?

Klik hier om u te registeren voor dit evenement.

Delen met:

Event informatie

Datum

30/06/2022

Tijden
Locatie

Online evenement

Bouwstenen

De NL AIC werkt samen aan de benodigde kennis, expertise en resultaten op vijf thema’s, ook wel bouwstenen genoemd, die belangrijk zijn voor een innovatieve impact in economische en maatschappelijke toepassingsgebieden.

Toepassingsgebieden

AI is een generieke technologie die uiteindelijk haar toepassing vindt in alle sectoren. Het is van belang in te zetten op specifieke, voor Nederland relevante sectoren, waar goede resultaten te behalen zijn en waar kennis en ervaring opgeschaald kan worden voor toepassing in andere sectoren.

Word deelnemer

Om initiatieven in Artificial Intelligence te stimuleren en te verbinden, zijn we er als Nederlandse AI Coalitie van overtuigd dat een actieve samenwerking met een breed palet aan stakeholders essentieel is. In het eigen vakgebied en met andere stakeholders in het ecosysteem om een zo groot mogelijke impact te bereiken voor de ontwikkeling en toepassing van AI in Nederland. Vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven (groot, klein, startup), overheid, onderzoeks- en onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties kunnen deelnemen.

Geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie op de pagina over de NL AIC.