In harmonie met AI-technologie

Datum

23 oktober 2024

Locatie

Strijp-S! Loft 237, Eindhoven

Aanmelden

Feministische UX van AI, hoe zouden onze interacties met algoritmische systemen eruit kunnen zien als ze waren ontworpen vanuit feministische waarden? Tijdens de Dutch Design Week verzorgt de Nederlandse AI Coalitie de workshop ‘In harmonie met AI-technologie’. Deze sessie wordt ingevuld door Nadia Piet en gehost door Pieter van Boheemen, voorzitter van de werkgroep Mensgerichte AI.

Inhoud workshop

In deze workshop van 13.30 tot 15.00 uur hanteren we een proactieve, kritische en speelse benadering om algoritmische interacties opnieuw te bedenken. U zult bekende AI-interfaces (zoals die van Netflix, ChatGPT en andere veelgebruikte apps) en de mogelijkheden ervan kritisch ondervragen, en u opnieuw voorstellen hoe ze er nog meer uit zouden kunnen zien als feministische waarden centraal staan ​​boven de winstgevendheid van platforms.

Vertrekkend van uw observaties en POV, creëert u een ontwerpprovocatie met een wat-als-statement en een speculatief wireframe dat andere mogelijkheden illustreert. Een mix van onderzoek, kritische reflectie, discussie en speculatief ontwerp, de workshop moedigt deelnemers aan om actief bezig te zijn met thema’s van AI-ontwerp.

Hoe verbeelden we AI?

En wat is de beeldtaal van mensgerichte AI? Van ontwerp en ontwikkeling tot gebruik: AI is doorspekt met metaforen. Onderzoeker Roland van Dierendonck van de Hogeschool Rotterdam bestudeert AI-metaforen door middel van Live Sketching Etnografie, waarbij hij grafische portretten maakt van kwalitatieve interviews. Voorafgaand aan de workshop zal hij het onderzoek toelichten, en na afloop kunnen deelnemers zich opgeven voor een unieke etnografische portretsessie over AI en metaforen.

Interesse?

Wilt u deze sessie bijwonen? Deze vindt plaats van 13.30 tot 15.00 uur, kijk hier voor meer informatie en meld u aan. Geïnteresseerd in meer informatie over de werkgroep Mensgerichte AI? Dan nodigen we u graag uit de webpagina van de werkgroep te bezoeken.

Delen via:

Andere evenementen

Workshops NL AIC bij HR Live 2024

17 oktober 2024

Fokker Terminal

Bekijk evenement

Open Dag AI-hub Brightlands 2024

17 oktober 2024

Brightlands Smart Services Campus, Smedestraat 2, 6411 CR, Heerlen

Bekijk evenement

MKB event – Maak het met AI

31 oktober 2024

De Gasfabriek, Zutphenseweg 6, 7418 AJ Deventer

Bekijk evenement

AI Summit Brainport

7 november 2024

Evoluon, Eindhoven

Bekijk evenement

Data & AI event van het Oosten

21 november 2024

HAN Campus Arnhem, Ruitenberglaan 31, Arnhem

Bekijk evenement

ECP Jaarfestival 2024

21 november 2024

Fokker Terminal - Den Haag

Bekijk evenement

AI in de GGz

22 november 2024

Rode Hoed, Amsterdam

Bekijk evenement

AI in Robotics: Innovating the Future of Agriculture and Healthcare

28 november 2024

DesignLab, Hengelosestraat 500, 7521 AN Enschede

Bekijk evenement