Universiteit Leiden

Universiteit Leiden

Gepubliceerd op: 14 January 2020

De Universiteit Leiden (1575) is een van Europa’s meest vooraanstaande internationale onderzoeksuniversiteiten. Haar motto is Praesidium Libertatis – Bolwerk van Vrijheid. Het doel van onze mensen is bij te dragen aan onderzoek en de grote sociale vraagstukken van de toekomst te adresseren.

Activiteiten op AI gebied

We zijn een Centre of Excellence voor multidisciplinaire onderzoek en onderwijs in computer wetenschappen en KI. De toekomst van KI mensgedreven is; we moeten de expertise van onderzoekers combineren met de menselijke kanten van KI: taal, rechten, psychologie en andere velden. Ons doel is om wetenschap de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Bijdrage aan NL AIC

We willen samenwerkingen op een breed niveau versterken en uitbreiden. Alleen zo kunnen we ons huidige multidisciplinaire onderzoek bevorderen en het gebruiken voor medische, sociale, milieutechnische, gerechtelijke en andere applicaties op een ethische, verantwoorde en correcte manier.

Waarom NL AIC?

De Universiteit van Leiden werkt nauw samen met het LUMC, het Leiden Bio Science Park, TU Delft, Erasmus Universiteit Rotterdam en vele andere belanghebbenden op het gebied van het stimuleren van KI onderzoek en onderwijs.

Bekijk de website van de deelnemer