Plantum

Plantum

Gepubliceerd op: 23 February 2021

Plantum is de branchevereniging van zaadveredelaars en jonge-plantenkwekers. Artificial Intelligence is een opkomende discipline binnen de veredeling, te meer gezien de hoeveelheid data die verwerkt moet worden op het gebied van DNA sequenties.

Activiteiten op AI gebied

Vele onderzoeksprojecten zijn reeds ingediend op het gebied van AI, zo ook het project ‘Plant-RX’. Daarnaast willen wij graag de connectie maken met (technische) universiteiten die mensen opleiden op het gebied van informatica/AI, om studenten te interesseren in onze sector.

Bijdrage aan NL AIC

Veredeling is de start van de land- en tuinbouwketen. Innovaties aan de start van deze keten dragen bij aan de verduurzaming en verbetering verderop. Binnen het thema Landbouw dragen wij dan ook graag bij aan de verdere ontwikkeling van AI in de land- en tuinbouw.

Waarom NL AIC?

AI is een relatief nieuwe discipline binnen de veredeling. Wij willen graag van andere sectoren leren hoe zij zijn omgegaan met AI op het gebied van data delen, maar ook automatische verwerking van gegevens/afbeeldingen.

Bekijk de website van de deelnemer