Saxion University of Applied Sciences

Saxion University of Applied Sciences

Gepubliceerd op: 23 March 2020

Saxion is een hogeschool voor het hoger beroepsonderwijs (hbo). In Deventer, Enschede en Apeldoorn studeren ruim 27.000 studenten. Saxion biedt uiteenlopende opleidingen en afstudeerrichtingen aan, zowel voor nationale als internationale studenten. Samen met bedrijven en instellingen wordt door onze lectoraten praktijkgericht onderzoek gedaan.

Activiteiten op AI gebied

Binnen verschillende lectoraten (met name Ambient Intelligence en Mechatronica) en opleidingen (o.a. HBO-ICT en Mechatronica) is AI een speerpunt. Onderzoek wordt uitgevoerd door zowel onderzoekers, docent-onderzoekers als studenten naar toepassingen en doorontwikkelingsmogelijkheden van AI, waarbij ook het bedrijfsleven meegenomen wordt.

Bijdrage aan NL AIC

Met name vanuit onze lectoraten nemen onderzoekers deel aan de werkgroepen van NLAIC om input te leveren en samenwerkingsverbanden op te zetten. Saxion brengt naast inhoudelijke expertise ook de capaciteit van studentonderzoek in alsmede een breed netwerk aan bedrijven en instellingen waar AI toepassingen van groot belang zijn.

Waarom NL AIC?

Het motto van Saxion is ‘Get Ready for a Smart World’. Hierbij sluit slimme, overwogen inzet van technologie zoals AI nauw aan. Samenwerking met andere belanghebbenden speelt daarbij in toenemende mate een rol. NLAIC biedt een platform om samen op te trekken met verschillende kennispartners.

Bekijk de website van de deelnemer