Huawei Technologies

Huawei Technologies

Gepubliceerd op: 24 March 2020

Huawei is een toonaangevende internationale leverancier van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Met geïntegreerde oplossingen over vier domeinen – telecomnetwerken, IT, smart devices en cloud – streeft Huawei ernaar om digitalisering naar elk persoon, huis en organisatie te brengen voor een volledig verbonden en intelligente wereld.

Activiteiten op AI gebied

Huawei’s AI-afdeling werkt met technologiepartners in het ecosysteem om AI applicaties te ontwikkelen. Huawei acteert daarbij als de motor achter de applicaties doordat we hardware leveren en en een AI platform aanbieden. Bovendien hebben we met de UvA en de VU een onderzoekslab opgezet op het gebied van next generation search technology.

Bijdrage aan NL AIC

Als Huawei participeren we actief in een aantal werkgroepen van de Nederlandse AI Coalitie, waaronder de werkgroepen Gezondheid en Zorg, Mobility, Transport and Logistics en Maatschappelijke Acceptatie en Inclusie.

Waarom NL AIC?

We doen mee om de kennis van AI te verdiepen en te verbreden. We willen helpen om Nederland voorop te laten lopen op het gebied van AI, zowel op maatschappelijk als economisch vlak. Binnen de NL AIC zetten we ons in om AI-ontwikkelingen in Nederland te versnellen. Op deze manier blijven we in gesprek over de mogelijkheden én de risico’s van AI.

Bekijk de website van de deelnemer